Trening
Lians Haflinger stutteri Linda og Cara trener uten hodelag Trening
Å ta inn hester til trening har jeg, Linda, holdt på med siden 1998, men kun via jungel telegrafen. Hestene blir her i alt fra 1mnd til lengre opphold, avhengig av hva hesten skal lære. Vi tar i mot og har 1-2 treningshester av gangen, men kapasiteten vil bli større når vi blir ferdig med stallen og ridebanen.

All grunntrening og daglighåndtering skjer etter natural horsmanship prinsipper. Jeg har erfaring med blandt annet innkjøring, western, sprang og dressur ridning.
Men de siste årene har jeg hovedsakelig lagt vekt på akademisk ridekunst. Jeg har lært mye av mange forskjellige og har plukket ut det jeg liker best og det som fungerer for meg.

Jeg prøver å trene hestene så allsidig som mulig, men selvsagt slik eieren selv ønsker det. Som trener skal jeg prøve så godt jeg kan å legge treningen opp mot de målene hesteeieren har for sin hest. Vi legger vekt på at hesten skal være rolig å avslappet når den blir håndtert og trent. Alt skal skje i hestens tempo. Vi bruker godt tid og skynder oss langsomt. Vi slutter alltid av en treningsøkt med noe positivt slik at hesten skal ha en bra avslutning. Målet er å få en lydig, positiv og følsom hest. Vi ønsker at hesteeieren skal komme hit og være med på treningen slik at veien videre blir lettere for hest og eier.
Det som også er viktig i forhold til treningen er at hesten er frisk i kroppen sin, og ikke har fysiske plager. Vi bruker veterinær Ellen Schmedling, som har etterutdannet seg i akupunktur, fordypet seg i tenner på hest og som har tatt utdannelse i kiropraktik på hest og hund. Selv så maserer jeg hestene når de er her i trening.

For de som ønsker å ha helge eller ukes opphold med eller uten hest skreddersyr vi et opplegg som passer for hver enkelt. Jeg reiser også rundt og underviser. Timebasis eller også helge kurs. Alt etter hva folk ønsker. Jeg underviser i forskjellige former for ridning/håndtering av hest.

Vil du vite mer om trening av hest eller undervisning, send en e-mail eller ring meg.

Mail: linda@lians.no
Linda mobil: 41307578

Lians Haflinger stutteri Lian's Channing Lians Haflinger stutteri Travin Lians Haflinger stutteri Wildkogel
Index: www.lians.no. Copyright © Lians Haflinger stutteri. All rights reserved. Webdesign: AngelWorks